Beurzen

Balkenende ‘loodst’ Europort Rotterdam binnen

Europort 2009, de internationale maritieme vakbeurs die op 3 november door minister-president Balkenende is geopend, lijkt niet geteisterd door de problematiek binnen de wereldwijde economie. Balkenende was zeer onder de indruk van de grootschaligheid van Europort 2009.Tijdens zijn rondgang over de beursvloer toonde de minister-president nadrukkelijk belangstelling voor het complete aanbod van alle maritieme disciplines. Hij constateerde dat in dit moeilijke economische klimaat de behoefte aan een maritieme ontmoetingsplaats groter blijkt dan ooit. Balkenende opende Europort 2009 op ludieke wijze. Via een 3D-simulatie loodste hij zijn boot de haven van Rotterdam binnen en gaf daarmee het startsein voor de vier dagen durende vakbeurs in Ahoy Rotterdam.

Vernieuwing en vertrouwen

Van binnenvaart tot zeevaart, van marine tot baggerindustrie en van visserij tot offshore. Een recordaantal van 900 exposanten vertegenwoordigt alle denkbare disciplines uit de maritieme industrie. De Rotterdamse accommodatie barst letterlijk uit haar voegen om de uit 35 landen afkomstige bedrijven te huisvesten. Minister-president Balkenende stipte in zijn speech het inspirerende thema van Europort 2009 aan: Advanced Technology, Imagination becoming reality. “Innovaties in duurzame techniek en bedrijfsvoering zijn in deze tijd geen luxe, maar een dwingende eis. Nu de klimaatverandering ons nationaal, Europees en mondiaal noopt tot ambitieuze doelstellingen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, wordt ook van de maritieme sector een belangrijke bijdrage gevraagd”, aldus Balkenende. Sjef van Dooremalen, Voorzitter van de Maritime Innovation Council, riep de minister-president op tot het doorgaan met investeringen in hoogwaardige infrastructuur. Balkenende beantwoordde dit bevestigend: “Toekomstig succes blijft vragen om vernieuwing. Maar bovenal vraagt het om vertrouwen in de toekomst en het geloof dat imagination inderdaad reality kan worden.”

Recordaantal workshops

Het door de beursorganisatie gekozen thema “Advanced Technology” wordt weerspiegeld in het recordaantal gerelateerde workshops, congressen en bijeenkomsten die tijdens Europort 2009 plaatsvinden. Zo worden onder meer in samenwerking met HME ‘The Advanced Technology Conferences’ georganiseerd en vinden ook de CEDA Dredging Days en de The Europort Short Sea Conference plaats. Europort duurt tot en met vrijdag 6 november.

Voor meer informatie: www.europort.nl.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief