Congressen

Een avondje Zuid-Korea in Westerse sferen

De Koreaanse afgevaardigden maakten het gezellig met de meetingplanners. Veel goede gesprekken en heerlijk, maar geen Koreaans eten. Ook geen Koreaanse muziek op de achtergrond, dat had toch wat meer Aziatische sfeer gegeven. De slogan was “Imagine Your K

Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat Zuid-Korea op 1 in de ranking van de Union of International Associations. Daarmee is het land het meest succesvol in het binnenhalen van associatiecongressen in de wereld. En daar zijn de Koreanen natuurlijk bijzonder trots op. Reden voor een feestelijke diner party in het statige Pulitzer vijfsterrenhotel aan de Amsterdamse Prinsengracht.
De Korea Tourism Organization huurde het Franse PR bureau Axium Marketing in om Nederlandse meeting planners de voordelen van Zuid-Korea als congresbestemming over te brengen, middels een intiem en luxueus evenement.
Zo’n twintig Nederlandse PCO’s kwamen er op af, waarvan sommigen bekende gezichten zijn die je op vrijwel elk vergelijkbaar evenement aantreft en anderen die je minder vaak ziet. Laatstgenoemden leken het meest specifiek in Zuid-Korea geïnteresseerd als potentiële bestemming. Zij leken ook terdege voorbereid met steekhoudende vragen aan de afgevaardigden uit Zuid-Korea.

Bitterballen

Nadat iedereen genoot van de traditionele Nederlandse bitterballen en toastjes kaviaar, gaf Yee Cho van de Korea Tourism Organization een vrolijke presentatie waarin zij de pluspunten van Zuid-Korea als bestemming uiteenzette. Ze noemde onder meer ‘de ideale infrastructuur en bereikbaarheid, de grootste internet breedbanddichtheid ter wereld met gratis WiFi op openbare plekken, de innovatie, de luxe, de sfeer en het heerlijke eten.

Het diner

Wat dat eten betreft; aangezien de presentatie werd gevolgd door een diner, was de algemene verwachting dat we van heerlijke Koreaanse specialiteiten zouden gaan genieten en zo een beetje in de sfeer van het land terecht zouden komen. Maar helaas, we hadden beter moeten weten gezien de bitterballen die we eerder geserveerd kregen. Het eten was overigens overheerlijk en helemaal wat je mag verwachten in een vijfsterrenhotel, dat was het punt niet. Maar het was… Frans eten. Een gemiste kans, want een echt Koreaans diner had ongetwijfeld bij de oprecht geïnteresseerde meeting planner gesmaakt naar meer… en dus wellicht een boeking voor een congres in Zuid-Korea.

[vc_row][vc_column][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”16617,16619,16621,16623,16629,16631,16627,16633,16635,16637,16639″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Foto’s: Cynthia van Dijke


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief