Beurzen

Autosalon van Genève geschrapt door gebrek aan belangstelling

Genevamotorshow

De 120 jaar oude jaarlijkse autoshow van Genève (Geneva International Motor Show) stopt ermee. Dat heeft de stichting achter de beurs besloten nadat in februari slechts 37 exposanten meededen.  

Te grote concurrentie

Alexandre de Senarclens, voorzitter van de stichting Comité Permanent du Salon International de l'Automobile (CPSIA) - die de show organiseert - omschrijft de beslissing om te stoppen als 'zeer betreurenswaardig'. Hij spreekt van te grote concurrentie van de shows in Parijs en München. 'Het investeringsniveau dat nodig is om een dergelijke show in stand te houden, is te hoog. Dat heeft de genadeslag gegeven.'

De jaarlijkse Autosalon van Genève werd voor het eerst gehouden in 1905. Op het hoogtepunt trok het evenement 120 exposanten en zeshonderdduizend bezoekers en werden alle zeven hallen van het beursgebouw Palexpo bezet. 

Chinese autofabrikanten

De editie van 2020 werd gestaakt toen de coronapandemie uitbrak. In 2023 koos de CPSIA ervoor om de show in Qatar te houden. Dit jaar keerde de Salon terug naar Palexpo. Deze zevendaagse editie trok 168.000 bezoekers en er was slechts een grote Europese autofabrikant: Renault. Er waren vooral Chinese autofabrikanten.

De CPSIA zet de show wel door in Doha, Qatar. Daar staat een tiendaagse autosalon gepland voor november 2025. 

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief