Congressen

ATPI is opnieuw hospitality-partner van The Ocean Race

ATPI, organisator van zakenreizen en evenementen, is opnieuw gekozen als officieel hospitality-bureau voor The Ocean Race. De veertiende editie van deze befaamde zeilrace rond de wereld bestaat uit zeven etappes, met tussenstops in acht steden, waaronder Den Haag.

“We zijn erg trots dat we deze rol voor The Ocean Race weer mogen vervullen”, zegt Helen van Berkel, Global Head of Events van ATPI. “Deze race is een van de meest prestigieuze evenementen op de wereldwijde zeilkalender en we kijken ernaar uit om onvergetelijke gastbelevingen te creëren die gasten dicht bij het hart van de actie brengen.”

ATPI Sports Events gaat hospitality-programma’s op maat verzorgen tijdens alle tussenstops voor partners, sponsors en leveranciers van de teams. De focus ligt hierbij op duurzaamheid.

Zeilwedstrijd als ‘Race to Zero’

Als ondertekenaar van de ‘Sports For Climate Action’ van de VN neemt The Ocean Race deel aan de ‘Race to Zero’ met als doel de uitstoot van broeikasgassen (BKG’s) in 2030 te halveren en in 2040 een ‘net zero’-uitstoot te bereiken. De Ocean Race ligt op schema om deze doelen te bereiken en zal als organisator de uitstoot tijdens de aankomende editie van de Race aanzienlijk verminderen.

“We weten uit onze eerdere ervaringen met ATPI dat onze gasten getrakteerd worden op een once-in-a-lifetime, hospitality-ervaring”, zegt Carla Nebreda, Director of Commercial Operations and Relationships van The Ocean Race. “ATPI werkt nauw samen met ons interne team om programma’s op maat te maken voor elke belanghebbende, waarbij de focus ligt op duurzaamheid.”

The Ocean Race: wat staat er te gebeuren?

De Race start op 15 januari 2023 in Alicante, Spanje en eindigt eind juni in Genua, Italië. Dat laatste is een primeur, want het is de eerste keer dat The Ocean Race finisht in de Middellandse Zee en Italië aandoet. Deze editie van The Ocean Race telt bovendien de langste etappe in de bijna 50-jarige geschiedenis van het evenement. De derde etappe beslaat 12.750 zeemijl en deze marathon van een maand voert de twee vloten met gemengde bemanningen helemaal van Kaapstad, Zuid-Afrika naar Itajaí, Brazilië. Het is de eerste etappe die de drie de grote ‘Zuid-Kapen’ non-stop passeert: Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn. Dit maakt deze editie van The Ocean Race de meest uitdagende ooit.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief