Congressen

Het Arresthuis van Van der Valk wint award Hotel van het Jaar

Het Arresthuis van Van der Valk wint award Hotel van het Jaar

Van der Valk Hotel Het Arresthuis in Roermond wint de award Hotel van het Jaar 2018 van GaultMillau. De awards van GaultMillau zijn maandagavond 6 november uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht aan het slot van de openingsdag van de vakbeurs Gastronomie | Fine Food Professional.

GaultMillau roemt het hergebruik van de oude gevangenis waarin Het Arresthuis is gevestigd. Ze motiveert de award voor het Van der Valk hotel in Roermond als volgt: ‘Een voormalige gevangenis als hotel, een cel als kamer. Het lijkt uniek, maar het komt steeds meer voor. Afbreken van leegstaande gevangenissen – of watertorens, scholen, ziekenhuizen, kerken, kantoorgebouwen, pakhuizen –  is niet duurzaam, herbestemming wel. Het Arresthuis in Roermond straalt een warme sfeer uit. Tot 2006 deed het gebouw dienst als huis van bewaring. Engelman Architecten bouwde het complex met meer dan honderd cellen voor Van der Valk om tot een bijzonder hotel met 24 standaard kamers, 12 deluxe kamers en 4 suites. De voormalige luchtplaats is nu een patio, de galerij in het cellenblok is nu een ruimte voor bruiloften en partijen. De originele celdeuren bleven net als de gewelven in diverse kamers behouden.’

Damianz

Het restaurant van Het Arresthuis, Damianz met Jeroen van Gansewinkel achter de kachel, stijgt in de gids van 2018 met 3 punten. Ieder jaar kent Gault&Millau ter gelegenheid van de verschijning van de nieuwe editie van de Gault&Millau Restaurant- en Hotelgids een aantal awards toe aan horecaprofessionals en -bedrijven die zich op bijzondere manier hebben onderscheiden. In 2015 nomineerde GaultMillau het Arresthuis ook voor de titel Hotel van het Jaar, maar toen won Prinsenhof Groningen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief