Congressen

Apollo opent nieuw hotel in Groningen

Apollo Hotels & Resorts gaat een nieuw hotel openen in de stad Groningen. Het wordt gevestigd in het markante complex ‘La Liberté, op een strategische zichtlocatie nabij het centrum van de stad en de belangrijkste uitvalswegen.
Het gebouw is ontworpen door de bekende Franse architect Dominique Perrault en officieel geopend in 2011. De hotelaccommodatie zal 107 kamers, een restaurant op de derde etage, een terras, twee vergaderzalen, een fitnessruimte en 70 parkeerplaatsen omvatten. 

Bas Tolmeijer, directeur van Apollo Hotels & Resorts: “We zijn lang op zoek geweest naar een passend object in het noorden van ons land. Tot nu toe was deze regio een blinde vlek op onze portfoliokaart. Met het nieuwe hotel kunnen we onze landelijke accounts een sterk toegevoegde waarde bieden en betekent het voor de lokale bedrijven een uitstekend alternatief voor het bestaande aanbod.”

Apollo Hotels & Resorts gaat een langjarige huurovereenkomst aan met Christelijke Woningstichting Patrimonium, eigenaar van het vastgoed. Directeur-bestuurder  Auke de Vries: “We zijn blij dat we de samenwerking met Apollo Hotels & Resorts aangaan. De commerciële ruimten van het complex waren aanvankelijk bestemd als kantoorruimte. Apollo Hotels & Resorts was met het Amsterdamse Ramada Apollo Hotel een van de eerste hotelketens die het aandurfde een groot kantorencomplex om te bouwen tot hotel. We maken graag gebruik van hun expertise om ook in Groningen een bijzonder project te realiseren. We zijn blij dat we nu in een keer alle leegstaande ruimten kunnen verhuren met deze prachtige oplossing. In La Liberté zijn ook woningen gehuisvest. We hebben gezamenlijk met Apollo deze bewoners uitvoerig ingelicht over de plannen”.

De activiteiten voor de transformatie van kantoor tot hotel zullen starten in de tweede helft van 2014 onder verantwoording van Focus Bouwmanagers uit Heerenveen. De opening van het hotel staat gepland voor 1 juli 2015.

Apollo Groningen


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief