Festivals

Anna van Nunen vanaf maart directeur Eurosonic Noorderslag

Anna van Nunen

De raad van toezicht van Eurosonic Noorderslag (ESNS) heeft Anna van Nunen benoemd tot algemeen directeur bestuurder per 18 maart. 

Van Nunen volgt Dago Houben op die in juni vertrok. Zijn functie wordt nu tijdelijk waargenomen door Frans Vreeke. Volgens ESNS krijgt het festival met Van Nunen een nieuwe directeur met ruime ervaring in de festivalwereld en veel kennis op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Zij heeft Groningse roots en ‘een groot hart voor de cultuursector’.

Van Nunen richtte Innofest op, een platform waar duurzame ondernemingen hun innovaties kunnen toetsen op Nederlandse festivals. Ook was ze commercieel directeur van Greener Power Solutions en oprichter van het lobbyplatform ‘Ik Lobby’. Ze is ook veel gevraagd spreker en moderator op evenementen zoals ESNS, Amsterdam Dance Event en Dutch Design Week.

Jeroen van Erp, voorzitter van de raad van toezicht van ESNS, zegt dat het event een nieuwe fase ingaat waarbij nieuw leiderschap hoort. ‘Met haar achtergrond in de festivalwereld, ervaring op het gebied van duurzaamheid en de start-up wereld belichaamt zij waar we voor staan: altijd op zoek naar nieuw talent, nieuwe ontwikkelingen waarbij inclusiviteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.’

De editie van ESNS 2024 is van 17 tot en met 19 januari.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief