Congressen

Analyse maakt gebruik congres-app inzichtelijk

Het gebruik van de Twoppy congres-app tijdens de Aarhus Convention in MECC Maastricht is geanalyseerd en vastgelegd in een overzichtelijke infographic. Opvallend is dat bijna 75 procent van al het verkeer naar het programma leidt en dat een kwart van alle bezoeken minder dat 10 seconden duurde.

De vijfde bijeenkomst van de Aarhus Convention werd georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Van 29 juni tot 4 juli hulde het MECC in Maastricht zich in de kleuren van de Verenigde Naties. De geslaagde bijeenkomst zorgde voor een stap dichter bij deze milieu-overeenkomst tussen de 46 aangesloten landen.

Het Ministerie van I&M stelde het volledige programma van de bijeenkomst aan de deelnemers beschikbaar via een mobiele app. Zo waren deelnemers in staat om naast het actuele programma ook alle benodigde vergaderstukken in pdf te raadplegen en onder andere locale informatie te vinden over Maastricht. Het Ministerie van I&M heeft als oplossing hiervoor gekozen voor het Nederlandse platform Twoppy.

“Het was voor ons een eerste experiment met een mobiele app, maar waren zeer verheugd met het resultaat.” aldus Lenneke IJzendoorn van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Van de gebruiksresultaten is een infographic gemaakt. Het intensieve gebruik van de app zorgde voor representatieve statistieken. Zo is er onder andere een goed beeld ontstaan over hoe lang, wanneer en waarvoor men de app gebruikt heeft en of ze de informatie op hun mobiele telefoon, tablet of PC bekijken.

Download hier de PDF


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief