Beurzen

Amsterdamse oma's breien en geven advies op Negenmaandenbeurs

Lokale oma’s krijgen een belangrijke rol op de 2019-editie van de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam. Als ervaringsdeskundigen zullen zij aanstaande en kersverse ouders van advies en tips & tricks uit grootmoeders tijd voorzien, en verkopen ze speciaal voor deze gelegenheid zelf gebreide babyproducten. De Negenmaandenbeurs vindt plaats van 20 tot en met 24 februari in RAI Amsterdam.

Vraag ’t Oma

Oudere dames afkomstig uit verschillende delen van Amsterdam, waaronder het vlakbij gelegen ouderencentrum d’Oude Raai, komen op de Negenmaandenbeurs samen onder de noemer ‘Vraag ’t Oma’ in hal 9. Vaders en moeders (in spe) kunnen hen het hemd van het lijf vragen over hoe het vroeger ging, leren er de fijne kneepjes van het breien en krijgen de gelegenheid gebreide babyproducten van hen te kopen voor een goed doel.

Granny’s Finest voor minder eenzaamheid

De oma’s breien al langere tijd binnen het verband ‘Granny’s Finest’, in clubjes door heel Nederland. De handwerkclubs bieden gezelligheid en leveren een bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid door activiteiten in groepsverband te organiseren. Voor de financiering en organisatie van de breiclubs werken ze samen met sociale fondsen en welzijnsorganisaties. De collectie producten wordt ontwikkeld met jonge creatieve talenten, waardoor jong en oud van elkaar leren en er een moderne collectie ontstaat. Met de opbrengst van deze verkoop organiseren de dames een leuk uitje met hun club, zoals een voorstelling of een high tea.

De Negenmaandenbeurs is blij met de komst van de oma’s, vertelt Daniëlle Meester, beursmanager: “We vinden het heel bijzonder om ouderen uit de buurt op deze manier te betrekken bij de activiteiten die we hier organiseren. Het is een leuk uitje voor de oma’s, we dragen een steentje bij aan het voorkomen van eenzaamheid én het is een verrijking voor de Negenmaandenbeurs. Want zeg nou zelf, wie heeft er nou een beter advies dan deze oma’s met hun dosis levenservaring?”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief