Congressen

Alkmaar gastheer van Nationaal Congres Evenementen

Het eerstkomende Nationaal Congres Evenementen vindt plaats op maandag 3 april 2023 in Alkmaar. De organisatie van de achtste editie is in handen van Respons, in samenwerking met gastgemeente Alkmaar en Alkmaar Marketing. Daarmee is het congres terug in de oorspronkelijke periode. Vanwege corona vond de meest recente editie plaats in oktober.

Alkmaar is de centrumgemeente van Noord-Holland-Noord en dat is ook terug te zien in het evenementenaanbod. De kalender biedt een grote diversiteit aan grote en kleine evenementen. De Kaasmarkt (zie foto) is de bekendste en trekt bezoekers uit de hele wereld. Er zijn echter meer beeldbepalende evenementen. Wethouder Robert te Beest: “Evenementen zorgen voor leven en sfeer in de gemeente en hebben een positieve invloed op de economische vitaliteit. Niet alleen bezoekers, maar ook onze bewoners zijn een belangrijke doelgroep. In 2023 herdenken en vieren wij Alkmaar Ontzet 450 jaar. Dit doen we met evenementen die voor en door de bewoners worden georganiseerd zodat ook op die manier een mooie verbinding met elkaar ontstaat.”

Ger Welbers, directeur van Alkmaar Marketing: “Daarnaast heeft Alkmaar een aantal onderscheidende, kwalitatieve en authentieke evenementen die het verhaal van Alkmaar vertellen, de zogenaamde etalage-evenementen. Hier zijn we bijzonder trots op. De evenementen zijn naast uniek ook verspreid over het hele jaar heen. En ze vinden niet alleen in de stad plaats, maar ook in ons landelijk gebied.” Het optreden als gaststad voor het Nationaal Congres Evenementen past bij de ambities van Alkmaar om zich nadrukkelijker te profileren als belangrijke evenementenstad.

Evenementenprijzen keren terug

Sinds 2014 is de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen onderdeel van het congresprogramma. Gezien de voor de evenementensector bijzondere corona jaren, zijn deze in 2020, 2021 en 2022 niet uitgereikt. Dit jaar organiseert de Stichting Nationale Evenementenprijzen de uitreiking wel weer. Met de prijzen wil de stichting een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vakgebied. Vanaf 1 december 2022 is het mogelijk om evenementen aan te melden.

Het Nationaal Congres Evenementen richt zich op organisatoren, evenementlocaties, toeleveranciers en medewerkers van overheden en marketingorganisaties.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief