Beurzen

ADS Expo, de nieuwe bekende stelt zich voor

Erica Godschalk en Wil Eelants van ADS Expo © Thomas Fasting

Iedereen in de branche kent ADS Expo, maar toch ook weer niet. Hoe zit dat? Modul Nederland heet nu ADS Expo. Tadaa! Zo zit dat dus. Eigenaren Wil Eelants en Erica Godschalk stellen hun ‘nieuwe’ bedrijf graag aan je voor.

Modul Nederland was de laatste dertig jaar importeur van het Modul systeem voor Nederland. ‘Was’, want uiteindelijk heeft de Duitse fabrikant van aluminium exposystemen het niet gered.
“De concurrentie was groot en ze gingen niet goed met de tijd mee. Afgelopen zomer werd de stekker eruit getrokken en werd Modul International overgenomen. Dat heeft natuurlijk best wat impact op ons bedrijf gehad.”
Aan het woord is Wil Eelants, sinds jaar en dag verbonden aan Modul Nederland, nu ADS Expo.

ADS Expo opgericht

“Het boterde al een tijdje niet meer”, gaat mede-eigenaresse Erica Godschalk verder. “Soms hadden ze dingen niet. Of producten werden niet op tijd geleverd.”
“Daarom zijn we zo’n tien jaar geleden met ADS Expo gestart, wat staat voor Aluminium Design Systems. Onder die vlag zijn we zelf maatwerk profielen gaan ontwerpen en produceren, zodat we klanten geen ‘nee’ meer hoefden te verkopen. Ook konden we de prijzen naar een lager niveau brengen. Op die manier hebben we tal van nieuwe oplossingen en afwerkingen bedacht. Van strakke wanden tot verhoogde vloeren, van schuifdeuren tot ingebouwde led-wanden en nog veel meer.”
Eelants: “Inmiddels hebben we Modul Nederland naar de achtergrond geschoven en is ADS Expo onze hoofdactiviteit geworden. Nu alles lekker op rolletjes loopt en we een mooie opdrachtenportefeuille hebben, is het hoog tijd om ons bedrijf onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren we op donderdag 27 juni een Open Dag. Komt allen naar onze showroom in Rijen, zou ik zeggen.”

Monteur bij Shopteam

Hoe zijn Eelants en Godschalk eigenlijk in de expobranche terecht gekomen?
Dat verhaal begint in 1982 als Wil als monteur bij Shopteam in Oosterhout gaat werken. Shopteam houdt zich bezig met standbouw en winkelinrichting en gebruikt daarvoor het Modul systeem uit Duitsland. Vier jaar later komt Godschalk in dienst als 3D-tekenaar en ontwerpster.
“We hadden ook het importeurschap van Modul”, vertelt Eelants. “In 1990 kregen Erica en ik de kans het bedrijf over te nemen. We hebben toen gelijk tegen Duitsland gezegd: wat als we onder de naam Modul Nederland verder gaan? Dat vonden ze oké. Modul was destijds één van de toonaangevende aluminium systemen die de beurswereld aan het veroveren waren.”
Zelf ontwikkelen
“Ik was echt weg van het systeem. Waarom? Omdat je er zoveel mogelijkheden mee had. En wat er niet was, kon je eenvoudig zelf maken. Althans, zo deed ik dat.”
Zoals bij veel collega’s uit de expobranche werden de jaren negentig gekenmerkt door groei. “In 1992 verhuisden we naar een groter pand in Raamsdonksveer”, vertelt Godschalk. “Vijf jaar later betrokken we ons huidige pand in Rijen.”
“Maar, zoals gezegd, Modul Duitsland ontwikkelde zich niet evenredig met ons mee. We kregen steeds meer behoefte aan aanvullende profielen en oplossingen. Gelukkig hadden we de know how in huis om die dingen zelf te ontwikkelen. Achteraf gezien heeft dat ons door de crisisjaren heen getrokken en vormde het een mooie basis voor onze huidige activiteiten.”

Snel en efficiënt

Met name Eelants had het idee dat het allemaal een stuk slimmer en efficiënter kon. “Door te experimenteren – waarbij Erica tekent wat ik in de kop heb zitten – hebben we een kliksysteem ontwikkeld waarbij je geen gereedschap meer nodig hebt. Daarmee kun je supersnel stands met een professionele uitstraling bouwen.”
Een andere uitvinding uit de koker van Eelants en Godschalk zijn de aluminium frames voorzien van panelen met magneetbevestiging. Die klik je in een handomdraai op de frames, waardoor het aluminium raamwerk aan het zicht wordt onttrokken. Met als resultaat: strakke muren en plafonds. En zelfs vloeren, want één van de laatste ontwikkelingen is de verhoogde systeemvloer. Zowel de smartframes als de vloer zijn zonder gereedschap eenvoudig in elkaar te klikken.
Hetzelfde geldt ook voor balies, tafels, bureaus, en wat eigenlijk niet? “Je kunt met de frames van alles en nog wat maken”, glimlacht Eelants. “De tafel waar we nu aan zitten, is er ook van gemaakt. Ja, dat zou je niet zeggen, hè? Het mooie is dus dat je alles do-it-yourself en zonder ingewikkelde instructies in elkaar kunt zetten.”
“Maar dat is nog niet alles. Door de panelen full-colour te bedrukken, kun je wanden, plafond, vloer, meubelstukken of de complete stand precies de look & feel geven die je wenst. De mogelijkheden zijn echt legio.”

Open Dag 27 juni

Eelants en Godschalk staan te popelen om op 27 juni te laten zien wat ze allemaal in huis hebben, zowel qua verhuur als verkoop. Maar voor het zover is, wordt in Rijen op volle kracht doorgewerkt. Op dit moment bestaat het team van ADS Expo uit acht vaste krachten. Vier in de werkplaats en vier op kantoor. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een vaste groep ZZP-ers voor de buitendienst.
“Erica is de spil van het bedrijf”, vertelt Eelants. “Zij is Manus van alles en natuurlijk de ontwerpster. Ik doe de ontwikkeling en de verkoop. Mijn vrouw Ellie doet de boekhouding en de personeelszaken. Raymond Snoeren werkt alle orders tot in de puntjes uit en zorgt dat de planning perfect is. En dan werkt mijn zoon hier ook nog. Die loopt hier al rond vanaf z’n achttiende, hij is nu 26. Net als Erica begrijpt hij mijn ideeën meteen en hij kan ze nog uitvoeren ook. We kunnen goed met elkaar sparren. Dat werkt heel fijn.”

Perfect

“Zoals het nu gaat, gaat het perfect”, zegt Erica tot besluit. “Groter willen we beslist niet. Onze klanten persoonlijk te woord staan en met ze meedenken staat bij ons hoog in het vaandel. Nu zijn we precies groot én klein genoeg om alles zelf te doen. Klein genoeg om de tijd te kunnen nemen en maatwerk oplossingen te bedenken. En groot genoeg om ze vervolgens zelf te produceren en te monteren. Mooier kan toch niet?”

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief