Beurzen

Achtste editie kleine fabriek: optimisme overheerst

Op 11 en 12 januari 2009 vond de achtste editie van de kleine fabriek plaats in de RAI te Amsterdam. Op maar liefst 13.000 m2 was een sterk aanbod van vaste merken en spannende nieuwkomers op gebied van kindermode, schoenen, interieur en speelgoed. Het internationale karakter van de beurs werd door veel exposanten gewaardeerd. Het aantal buitenlandse bezoekers steeg wederom, dit keer met 11%.  Er waren mensen uit Italië, België, Spanje en Duitsland en uit Engeland, Zweden en zelfs uit de Verenigde Staten en Japan.

Op 11 en 12 januari 2009 vond de achtste editie van de kleine fabriek plaats in de RAI te Amsterdam. Op maar liefst 13.000 m2 was een sterk aanbod van vaste merken en spannende nieuwkomers op gebied van kindermode, schoenen, interieur en speelgoed. Het internationale karakter van de beurs werd door veel exposanten gewaardeerd. Het aantal buitenlandse bezoekers steeg wederom, dit keer met 11%.  Er waren mensen uit Italië, België, Spanje en Duitsland en uit Engeland, Zweden en zelfs uit de Verenigde Staten en Japan.

Ondanks de sombere economische voorspellingen, bleef het bezoekersaantal stabiel (totaal 5500), vergeleken met vorige wintereditie. Bij de opening op zondagmorgen was het direct druk. “De aanloop in onze stand was mooi verdeeld over beide dagen van de beurs,” vertelt Evelien Vlasblom van Moodstreet, die er elke editie staat. “Er waren deze keer weer veel buitenlandse bezoekers, zoals Belgen, Ieren, Scandinaviërs en Duitsers.” Deze editie had Moodstreet de lancering van hun collectie XS Feet voor baby’s van 0 tot 6 maanden. Dat was een groot succes, er kwamen veel mensen op af. “Verder viel me de enorme optimistische sfeer van de beurs op, er was van een economische recessie niks te merken.”

Ook Lianne Schim van der Loeff van Pingo de Mel prijst de prettige sfeer van de beurs. Zij vertegenwoordigt de ecologische babyaccessoires Noonoo en woon- en kinderaccessoires Zid Zid Kids en deed voor de vijfde keer mee. “Een goed begin van 2009! Ik ben blij dat ik er bij was.” Het fijne aan deze beurs in vergelijking met andere vindt ze de mooie opzet. “Het is ruim en open, er is veel aandacht voor de aankleding met prachtige bloemen en vliegtuigjes in de lucht. Erg professioneel gedaan.” 

Op 251 stands deden 447 labels mee aan de beurs, daarmee was het aanbod met 10% gegroeid. Deze editie van de kleine fabriek was er voor het eerst een ‘new design’ gedeelte, hier konden kleine en nieuwe merken zich presenteren. Veel bezoekers komen juist om iets nieuws te ontdekken en dat kon bij uitstek bij dit gedeelte van de beurs. Patricia Hessing stond er met het nieuwe kindermeubelmerk STEK. “Voor ons was deze plek heel fijn. We kunnen pas vanaf mei gaan leveren. Hier konden we goed peilen bij de bezoekers hoe het valt. We kregen veel enthousiaste reacties en feedback, fijn om te weten dat we op de goede weg zitten. Er is duidelijk behoefte aan onze producten.” Er was veel interesse uit internationale hoek en van de pers. “De beurs was heel toegankelijk, je praat makkelijk met elkaar. De sfeer was goed.”

Ook de bezoekers waren zeer tevreden over de beurs. De Duitse Jürgen Steybe heeft twee gelijknamige winkels in Duitsland, waar ze kleren, meubels en speelgoed verkopen. “Hier kan ik alles op één plek vinden. Ook de combinatie van grote merken als Replay en juist kleinere merken spreekt me aan. Hier kan ik nieuwe producten ontdekken.” Laura Bergsma van De Droomvlinder komt al jaren naar de kleine fabriek. “Vooral voor de nieuwe spullen, maar het is ook leuk om je contacten weer te zien. Het is een mooi en ruim opgezette beurs. Alles ziet er heel chique uit.”

Op zondag was er wederom de Kinderparade, georganiseerd in samenwerking met het internationale magazine Kid’s Wear. Het thema was dit jaar ‘oud-Hollandse taferelen’. De kinderen showden kleding van de verschillende merken van de kleine fabriek.  Ze hadden oud Hollandse hoofddeksels op en liepen achter een accordeonist een rondje over de beursvloer, terwijl ze stroopwafels uitdeelden. Nostalgie ten top!

Inmiddels hebben al veel exposanten laten weten weer mee te willen doen aan de volgende kleine fabriek, op 5 & 6 juli 2009.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief