Festivals

Aantal mede-eisers Live Nation-rechtszaak uitgebreid naar 39 Amerikaanse staten

Rechtzaak Live Nation Ticketmaster

Nog eens 10 Amerikaanse procureurs-generaals hebben zich aangesloten bij de antitrust-rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie waarin wordt opgeroepen tot opsplitsing van Live Nation en dochteronderneming Ticketmaster.

Nu de staatsaanklagers van Indiana, Iowa, Kansas, Louisiana, Mississippi, Nebraska, New Mexico, South Dakota, Utah en Vermont hun naam hebben toegevoegd aan de rechtszaak, die drie maanden geleden werd gestart, zijn nu zo'n 39 Amerikaanse staten betrokken bij de rechtszaak die is aangespannen tegen Live Nation-Ticketmaster. Volgens hen hebben de concertpromotor en de ticketverkoper de prijzen van concerttickets op illegale wijze verhoogd en daarmee artiesten als Taylor Swift benadeeld.

Beschuldigingen

In de rechtszaaksdocumenten staat dat Live Nation meer dan 400 artiesten beheert en ongeveer 60 procent van de concertpromoties op de grote Amerikaanse podia controleert. Volgens de klacht bezit of controleert Live Nation meer dan 265 concertlocaties in Noord-Amerika en controleert het via Ticketmaster ongeveer 80 procent of meer van de primaire ticketverkoop voor concerten van grote podia.

Tot de beschuldigingen van het ministerie van Justitie tegen behoren het verbieden van locaties om met meerdere ticketingbedrijven te werken, het beperken van de mogelijkheden van artiesten om in bepaalde locaties op te treden en het bedreigen en vergelden van locaties die samenwerken met andere ticketingbedrijven.

Breaking Down The DOJ Lawsuit

Live Nation heeft haar onlinepagina ‘Breaking Down The DOJ Lawsuit’ bijgewerkt als reactie op de recente ontwikkelingen: ‘Is de ticketmarkt verwarrend voor consumenten? Ja, dat is het zeker. En we zijn in de gangen van het Congres en bij het DOJ (het Amerikaanse ministerie van Justitie, red.) heel duidelijk geweest dat we voorstander zijn van echte hervormingen die fans daadwerkelijk zouden helpen om tickets te krijgen voor de prijs die de artiest voor hen heeft vastgesteld.’

‘Fans willen de bands en sportteams zien waar ze van houden, en het maakt ze woedend dat tickets uitverkocht zijn op Ticketmaster en vervolgens bij honderden verkrijgbaar zijn op secundaire websites voor het dubbele en driedubbele van de prijs. Maar de overheid heeft ervoor gekozen om hier niets aan te doen. In plaats daarvan heeft het een zaak aangespannen die het publiek misleidt door te denken dat de ticketprijzen lager zullen zijn als er iets wordt gedaan aan Live Nation en Ticketmaster.’


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief