Beurzen

AAA Display introduceert standwanden met draadloze LED-verlichting

"Dankzij een innovatieve techniek met elektrische wand- en plafondpanelen hoeven standbouwers en exposanten nooit meer te hannesen met elektriciteitsdraden en stopcontacten. Wie sfeerverlichting in de stand wil, kan met deze panelen gewoon de LED-lampjes in de wand of het plafond prikken en de lichtjes branden al." De nieuwe wand- en plafondpanelen waarin deze techniek is verwerkt, zijn de zogenaamde Dipline-panelen. Ze worden door AAA Display op de Benelux-markt gebracht.
Dipline panelen bestaan uit 18 millimeter dikke schuimplaten met daarin twee dunne laagjes metaal”, legt Ivo Eijzinga van AAA Display de techniek uit. “De panelen worden via een transformator op het elektriciteitsnet aangesloten, waardoor er lage 12 volt spanning op komt te staan. Het grote assortiment LED-lampjes en -spotjes heeft een korte en een lange poot, waarmee de lampjes contact maken met de twee metalen laagjes. Zodoende kunnen ze op elke gewenste plek draadloos in de panelen worden geprikt. Snoeren of stopcontacten zijn dus niet meer nodig.”

Volgens Eijzinga zijn de panelen in elke gewenste vorm of grootte te gebruiken of op maat te zagen. “Ook zijn ze in elke kleur te schilderen, te behangen of te stuccen. Ook kan er een stof of afbeelding op aangebracht worden. De LED-lampjes of LED-spots kunnen in elke vorm, kleur of sterkte worden geleverd. Door de eenvoud en onbegrensde mogelijkheden spreekt het product een grote doelgroep aan. Als je ermee gaat werken krijg je zoveel ideeën. Je kunt er eindeloos je fantasie en creativiteit op los laten.”

AAA Display ziet niet alleen mogelijkheden in de beurzen- en evenementenbranche, maar denkt bij het vermarkten van Dipline ook aan interieurarchitecten, horecagelegenheden, kantoren en bedrijven, cateraars en etaleurs. Eijzinga: “Er zijn panelen die geschikt zijn voor duurzame vaste montage. Andere panelen kunnen meerdere malen hergebruikt worden. Het mooie van dit systeem is dat je geen verstand van elektrotechniek hoeft te hebben. Iedereen kan het toepassen.”

Het idee voor draadloze verlichting via een dergelijk sandwichpaneel ontstond al in 1992 en is bedacht door het Franse bedrijf SAITEC. Het eerste paneel zag in 2005 het licht. Eijzinga: “De afgelopen jaren is het gepatenteerde systeem verder uitgetest en vervolmaakt, waardoor het nu aan alle eisen voldoet en op de Europese markt gebracht kan worden.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief