Congressen

7 vergadertrends voor 2017

Een vergadering, meeting of event organiseren in 2017? De tijd dat daarbij de belangrijkste keuze de zaalindeling was, is voorbij. Steeds vaker willen we een beleving wanneer we ‘de hei op gaan’. Eventlocaties worden een plek voor bijzondere ontmoetingen en en event organisers regisseurs van betekenisvolle ervaringen. Van 24-Hour Experience tot Festivalisering; dit zijn de 7 vergadertrends van 2017.

 

1. Buiten vergaderen

Nature disruption voor verandering en samenwerking

De groeiende aandacht voor duurzaamheid en groen vertaalt zich bij events in een letterlijke vorm. Buiten vergaderen is dé trend van 2017. Want al is het hartje winter of regent het pijpenstelen: steeds meer mensen beseffen het positieve effect van buiten zijn. Onderzoek laat zien dat buitenlucht en daglicht zorgen voor meer concentratie en ontspanning. Maar wellicht belangrijker nog: door letterlijk alle muren weg te nemen en personen volledig uit hun normale werkomgeving te halen, prikkel je hen om buiten de standaard kaders te denken. Het probleemoplossend vermogen wordt aangesproken en het teamgevoel versterkt. Nature disruption in zijn meest effectieve vorm. In 2017 gaan we dan ook naar buiten om te vergaderen, in alle mogelijke vormen.
 

2. 24 hour experience

Volledige onderdompeling voor een ultieme ervaring

Ervaring is het kernwoord van 2017. Wil je echt impact creëren, dan is het zelf laten ervaren het meest effectief. In plaats van trainingssessies met motivational speakers of presentaties met ontelbaar veel PowerPoint slides, zoeken bedrijven naar nieuwe manieren om deelnemers de boodschap te laten beleven. Je ziet dan ook steeds vaker dat bedrijven in kleine team zich één of twee dagen volledig afsluiten voor een  24 hour experience. Hierbij worden zij volledig ondergedompeld in een thema of kruipen zij in de rol van klant, client of collega. Door zelf te ervaren creëer je een sterke impact en nieuwe inzichten.
 

3. Mindfull vergaderen

Aandacht en balans voor optimale groei

In een tijd waarin stress, inactiviteit en overgewicht een steeds grotere druk op de arbeidsmarkt geven, staan thema’s als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers hoog op de agenda van HR-managers. Maar ook medewerkers en managers zijn zich bewust van de noodzaak om balans te vinden tussen werk en privé, lichaam en geest. Zo zijn we in staat om het beste uit onszelf te halen en een gezonde toekomst te creëren voor zowel de medewerker als de organisatie. In 2017 zien we daarom steeds meer organisaties die actief aan de slag gaan met dit thema. Je kan dit groots aanpakken met meerdaagse teamsessies met vitaliteitscoaches, maar ook klein beginnen door tijdens je bijeenkomst aandacht te geven aan gezonde voeding en een actieve break.

Je vindt alle 7 vergadertrends van 2017 op de website van Bilderberg

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief