Live Industry Dashboard, Congressen

63 procent van de associaties bezorgt over inzetten AI bij congres

Wereldbol die data uitstraalt naar hoofd persoon

63 procent van de internationale associaties is zeer of enigszins bezorgd over de ethische implicaties van het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) bij het organiseren van hun verenigingscongres. Dit blijkt uit een inventarisatie door The Hague & Partners Convention Bureau en Ottawa Tourism.

Van de 91 respondenten, waaronder ook organisaties uit de publieke sector, geeft eveneens 63 procent aan dat regeringen wetgeving moeten maken over het gebruik van AI bij het organiseren van bijeenkomsten. Overigens denkt 65 procent dat die regeringen de vereiste kennis missen om effectief wetgeving te kunnen ontwikkelen.

Betrouwbaarheid technologiebedrijven

De grootste zorg betreft het gebruik en het behouden van de gegevens die technologiebedrijven verkrijgen via AI. 20 procent van de respondenten zegt dat AI-technologieleveranciers niet erg betrouwbaar zijn; Volgens nog eens 13 procent zijn deze bedrijven helemaal niet betrouwbaar. Deze 33 procent weegt op tegen de 27 procent die de technologiebedrijven meestal vertrouwen.

Als een mogelijke oplossing is 52 procent van de respondenten voor een internationale (ISO) standaard (ISO) om het gebruik van AI voor evenementen te zekeren. Nog eens 29 procent zegt dat ‘misschien’ een dergelijke standaard zou moeten worden gecreëerd; 7 procent vindt dit niet nodig.

Bas Schot

"AI is onvermijdelijk en het heeft al op veel manieren invloed op ons leven", zegt Bas Schot, Hoofd van The Hague & Partners Convention Bureau. ‘De mensen en organisaties die denken dat het iets is dat geen invloed zal hebben op hen beseffen duidelijk niet hoe diepgeworteld het al in onze wereld is. Het is maar al te eenvoudig om gewoon te denken in termen van generatieve kunstmatige intelligentie, maar AI is zoveel meer en we moeten de kracht ervan benutten op een manier die voor iedereen ethisch en positief is."

Bedrijfsevenementen

Dezelfde vragen zijn voorgelegd aan bedrijven met meer dan 500 medewerkers. Dit leverde 14 respondenten op. Van deze groep is de helft enigszins bezorgd over het inzetten van AI bij hun evenementen. 71 procent denkt dat regeringen wetgeving moeten ontwikkelen, maar dezelfde 71 procent denkt dat deze de kennis ontberen om dit te doen. 28 procent van hen maakt zich zorgen over de betrouwbaarheid van de technologieleveranciers, terwijl 50 procent deze bedrijven juist wel vertrouwd.

Whitepaper

The Hague & Partners Convention Bureau en Ottawa Tourism enquêteerden in oktober 2023 109 evenementenprofessionals. Van de respondenten kwam 61 procent uit Europa (inclusief VK), 31 procent uit Noord -Amerika en de resterende 8 procent uit de rest van de wereld.

In december verschijnt er een whitepaper over het onderzoek, dat dan is te downloaden op de website van The Hague & Partners Convention Bureau.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief