Sportevenementen, Live3Design

3x3 basketbaltoernooi in Gashouder moet ‘sportstadion met een festivaldecor’ worden

Impressie decor FIBA 3x3 World Tour Masters

Het internationale basketbaltoernooi FIBA 3x3 World Tour Masters dat op 6 en 7 oktober wordt gehouden in de Gashouder in Amsterdam moet de uitstraling krijgen van een sportstadion. 

Dat zegt toernooidirecteur en eigenaar van de maatschappelijke organisatie 3x3 Unites Jesper Jobse tegen Sportnext.nl. “De meeste mensen zullen de Gashouder kennen van een concert of festival met elektronische muziek. Wij willen laten zien dat we op zo’n locatie echt een ander decor kunnen neerzetten dan je bij sport gewend bent. Licht, geluid en beeld gaan een heel belangrijke rol spelen.” 

World Tour Masters

De World Tour Masters heeft jaarlijks zestien evenementen wereldwijd en is daarmee de grootste commerciële 3x3 basketbaltour. In Nederland was het toernooi vorig jaar ook in de Gashouder.

3x3 basketbal is volgens Sportnext een van de snelst groeiende urban sporten van Nederland. Het wordt met drie tegen drie gespeeld op een half basketbalveld. 3x3 basketbal is een Olympische Sport en Nederland behoort tot de wereldtop. Op de Olympische Spelen van Tokio eindigde Nederland in 2021 als vijfde.

Maatschappelijke thema's

De organisatie van het toernooi wil het toernooi ook gebruiken als middel om jongeren te inspireren en maatschappelijke thema’s op de kaart te zetten. “We kunnen laten zien dat we een positieve impact op jongeren kunnen maken”, zegt Jobse.

Unibet heeft zich als naamgevend sponsor aan de editie van dit jaar verbonden. Volgens Jobse zag het gokbedrijf als een van de eersten commerciële waarde van de World Tour Masters in. “Ook qua content en uitstraling past het evenement heel goed bij de huidige tijdsgeest en bij de ontwikkeling van sport op digitaal vlak.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief