Congressen

30.000 cardiologen op weg naar de RAI

Amsterdam RAI is van zaterdag 31 augustus tot en met woensdag 4 september het decor van het grootste medische congres van Europa: European Society of Cardiology (ESC). Vijf dagen lang zijn ruim 30.000 deelnemers, sprekers en vertegenwoordigers uit meer dan 150 landen te gast in Amsterdam.Ieder jaar brengt de organisatie van de European Society of Cardiology verschillende cardiologieprofessionals samen, variërend van chirurgen en clinici tot onderzoekers en verpleegkundigen. ESC staat bekend als het grootste medische congres binnen Europa en is zelfs het grootste cardiovasculaire congres ter wereld.

“Ik ben erg verheugd dat het ESC Congres is teruggekeerd naar Amsterdam,” aldus Ben Hainsworth, Director Congresses  & Meetings Division European Society of Cardiology (ESC). “Het is ontzettend belangrijk dat er een goede keuze gemaakt wordt wat betreft de locatie, aangezien dit congres het belangrijkste punt op onze agenda is. De samenwerking met Amsterdam RAI is heel plezierig. We zien uit naar het congres dat nu bijna begint”.

Hans Bakker, directeur Amsterdam RAI: “We zijn trots dat het ESC Congres weer in Amsterdam plaatsvindt. Het hele team is zich zeer bewust van de impact van Europa’s grootste medische congres en zet alles op alles om van het ESC congres 2013 een doorslaand succes te maken."

Het congres in cijfers

Toonaangevende wetenschappers geven tijdens het ESC Congress 2013 meer dan 4.000 presentaties, plenaire lezingen en seminars over de nieuwste onderzoeksresultaten en klinische studies. De 10.500 ingediende abstracts uit 90 landen bestrijken ruim 145 cardiovasculaire onderwerpen.

Het aantal bezoekers aan internationale beurzen en congressen in de RAI blijft stijgen. Amsterdam RAI verwacht dit jaar voor het eerst meer dan 400.000 internationale bezoekers naar Amsterdam te trekken. In de afgelopen vijf jaar is een groei van ruim 30% gerealiseerd. Met name medische congressen en evenementen op het gebied van informatietechnologie en energie groeien sterk. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief