Beurzen

10e Vakbeurs Theatertechniek

De jubileumeditie van de Vakbeurs Theatertechniek die op 16, 17 en 18 januari 2006 werd gehouden in AHOY’Rotterdam overtrof alle verwachtingen. Met 99 exposanten die zich samen op 4.030 m2 standruimte presenteerden aan maar liefst 5.351 bezoekers, werden alle records gebroken. Het aantal bezoekers steeg met ruim 1.000 (23%) t.o.v. de beurs in 2004. De stijgende lijn van de voorgaande beurzen werd hiermee in alle opzichten doorgezet.

De keuze voor AHOY’Rotterdam (na 5 beurzen in de Haagse Statenhal, die juist deze maand januari afgebroken) blijkt, gezien de reacties van standhouders en bezoekers zeker te worden gewaardeerd. Ook vele Belgische vakcollega’s wisten de weg te vinden naar AHOY.

Verrassend groot bleek het aantal bezoekers dat voor de eerste keer (51%) deze tweejaarlijkse vakbeurs heeft bezocht. De brede publiciteit in de vele vakbladen alsmede de postering heeft hiertoe zeker bijgedragen, zo bleek ook uit de enquete die door bijna 2.000 bezoekers werd ingevuld.  De presentaties van de stands werden in de enquete hoog gewaardeerd, de intieme sfeer en de rust die deze vakbeurs uitstraalt werden ook dit keer weer als zeer uniek ervaren. Men is volop in de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, zonderd gehinderd te worden door geluid- of rook- of lichtoverlast. De vakbeurs is dan ook bedoeld om ‘bij te‘ praten over de laatste technische ontwikkelingen van het vak!

Een kwart van de bezoekers maakte verder van de gelegenheid gebruik om één of meer lezingen te volgen die dagelijks door de Vereniging van Podiumtechnologie werden georganiseerd en scoorden gemiddeld een 7.

De 10e vakbeurs was aanleiding om een feestelijke jubileumavond aan te bieden aan de exposanten. Op het centraal gecreëerde horecaplein van de beurs werd door het huidige bestuur en de oud- bestuursleden/oprichters kort teruggeblikt naar de oorsprong en doelstellingen van deze vakbeurs uit 1987: een ontmoetingsplek voor en door vakmensen

uit de theatertechnische wereld. Uit de doorlopende groei van aantallen standhouders en bezoekers en de hoge waarderingscijfers, die tijdens de enquetes werden gegeven blijkt het succes van deze beurs.

De optiedata voor de 11e  Vakbeurs Theatertechniek zijn: 4 – 5 – 6 februari 2008.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief