6
nov

Training/module Techniek? Help!

Bazelmans AV, Veldhoven

08:00 - 16:00

Techniek? Help! geeft je grip op eventtechniek en slaat een brug tussen Eventmanager en techniek. Geen angst meer voor de technische aspecten! Door kennis van de mogelijkheden neem jij als eventmanager vanaf nu met vertrouwen de regie in handen.  

Het effect van de inzet van de juiste technische voorzieningen is immens. Het is de drager van de boodschap die je wilt overbrengen. Van grote invloed op sfeer en uitstraling bij fysieke events. Bij online & hybride events zelfs de hoofddrager van het gehele event. De afhankelijkheid daarvan vraagt om zorgvuldige keuzes in platform, techniekpartner, doortesten, back-up plannen et cetera. 

Maar wat zijn nu de beste inhoudelijke, technisch veilige en budgettaire keuzes voor jouw on site, online of hybride event?

Deze training helpt je als eventmanager vertrouwt te raken met eventtechniek en deze ook daadwerkelijk te managen:

  • Fysieke events: Krijg inzicht in de mogelijkheden en leer daardoor betere keuzes te maken voor de meest geschikte geluidsinstallatie en microfoons, de inzet van de meest effectieve ondersteunende projectie, de gewenste (sfeer)verlichting en interactie bevorderende nieuwtjes.
  • Online & hybride: Welke technische voorzieningen zijn nodig voor een livestreamstudio – van basis voorzieningen tot heel uitgebreide mogelijkheden voor een gevarieerde, dynamische talkshow. En hoe maak je de keuze voor een platform en welke voor- en nadelen bepalen deze afweging?
  • Leer offertes van technische partners te ‘lezen’, waardoor je het budget gerichter en bewuster kunt inzetten en je je onderhandelingspositie versterkt.
  • Verbeter de communicatie tussen eventmanagers, sprekers en techniek. De foutgevoeligheid zal aanzienlijk afnemen met een ‘strakke’ productie tot gevolg. 


Programma

Tijdens dit eendaagse programma worden alle aspecten die bij de inzet van audiovisuele voorzieningen belangrijk zijn besproken. In het kort:

  • Verlichting: Wat kun je met licht? Welk effect hebben kleuren op de sfeer? Welke bevestigingskeuzes zijn er? Wat is het effect van bewegend licht? En wat zijn bijvoorbeeld Gobo's?
  • Geluid: Welke aandachtspunten zijn er bij het inzetten van versterking? Wat voor boxen en microfoons zijn er en welke zet je wanneer in voor het beste resultaat? Wat zijn bijvoorbeeld delayers en waar kan de PA het beste geplaatst worden in de ruimte?
  • Beeld: Welk type schermen zijn er en welke zet je waarvoor in? Welke bevestigingsmanieren zijn er? Wat is opzicht en doorzicht? Komen schermverhoudingen overeen met de film of powerpoints die getoond worden? Hoe werkt het met het inzetten van meerdere schermen en live registratie? En wat is bijvoorbeeld een switch?
  • Diversen: Hoe maak je een stroomplan? Welke interactie bevorderende nieuwtjes zijn er? En hoe zet je live streaming in?
  • Communicatie: Welke afspraken maak je over opbouw en demontage, soundchecks en podiumdoorloop? Denk aan de afstemming van compatibiliteit van apparatuur en een duidelijke taakverdeling.


Voor wie?

De training is geschikt voor alle eventorganizers die ook de audiovisuele aspecten moet bepalen, inhuren en aansturen.

 

www.effectiventstrainingen.nl