12
mrt

TechniShow 2024

Koninklijke Jaarbeurs Utrecht

09:00 - 16:30

Van 12 t/m 15 maart 2024 vormt de Utrechtse Koninklijke Jaarbeurs hét platform van de maakindustrie in de Benelux. Hiermee keert TechniShow terug naar het voorjaar, traditioneel hét moment dat TechniShow de deuren opent.

TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen.

Activiteiten

TechniShow 2024 heeft een breed contentprogramma. In de diverse theaters kun je terecht voor kennissessies, loop je mee met een van de begeleide thema-tours over de beursvloer en bezoek je de verschillende paviljoenen, pleinen en straten.

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens TechniShow 2024. Kom regelmatig terug voor een update met nieuwe activiteiten.

Guided tours

Voor diegenen die dieper willen duiken in specifieke onderwerpen, worden er diverse guided thema tours georganiseerd. Deze tours, geleid door experts, leiden bezoekers door de beursvloer en bieden inzichten in de nieuwste technologieën en innovaties binnen verschillende vakgebieden.

Wanneer: di-, wo- en vrijdagochtend
Onderwerpen: Plaatbewerking, Additive Manufacturing, Automatisering, Verspanen

Themaplein additive manufacturing

3D printen is in 2024 een van de hoofdthema’s. Op één groot themaplein Additive Manufacturing zie je niet alleen inspirerende toepassingen en businesscases, maar ook het hele proces. 3D printen is immers geen stand alone oplossing maar onderdeel van het hele maakproces. Nabewerken, met de machines en technologie die elders op de beurs staat, is een wezenlijk onderdeel van het AM-proces.

Thema productieautomatisering

Het themaplein Productieautomatisering is een hoogtepunt voor iedereen die geïnteresseerd is in automatisering, digitalisering en smart industry. Hier worden de meest recente digitale ontwikkelingen en producten getoond, waardoor bezoekers een voorproefje krijgen van de toekomst van productie en industrie.

Start-up straat

De Start-up straat is de perfecte plek om kennis te maken met opkomende bedrijven. Start-ups en scale-ups presenteren hier hun baanbrekende ideeën en innovaties, waardoor bezoekers de kans krijgen om de pioniers van de toekomst te ontdekken.

Loopbaanstraat

Hier brengen we partijen samen binnen de maakindustrie, waar deuren opengaan en kansen worden gecreëerd. Of je nu aan het begin van je carrière staat of een frisse wind in een nieuwe sector wilt voelen, dit is de plek waar jouw toekomst begint.

Brancheverenigingsplein

Hier komen de leden van brancheverenigingen samen om kennis uit te wisselen en inzichten met elkaar te delen. Het biedt bezoekers de gelegenheid om in contact te treden met vertegenwoordigers uit diverse sectoren. Bij het brancheverenigingenplein vindt de opening en de Award Show plaats.

Waterstofraceauto TU Delft

De waterstofraceauto van het Forze Hydrogen Racing Team, gebouwd door verschillende generaties studenten van de TU Delft, is straks (met een paar teamleden) te bewonderen op TechniShow 2024. Kom langs, bekijk deze bijzondere auto en stel al je vragen aan de teamleden.

Project March

Project MARCH is een studententeam van de TU Delft die door een exoskelet, oftewel een gemotoriseerd pak, mensen met een dwarslaesie weer laat opstaan en lopen. Project MARCH is aanwezig op TechniShow om hier het zelf-balancerende model, dat vorig jaar ontwikkeld is, te laten zien. Kom langs, ontmoet het team en verwonder je over het exoskelet.

Deelnemerslijst

Benieuwd welke toonaangevende bedrijven uit de innovatieve industriële productietechnologie er van 12 t/m 15 maart 2024 van de partij zijn bij TechniShow? Houd de lijst én onze LinkedIn pagina goed in de gaten voor updates over nieuwe exposanten.

Openingstijden

Dinsdag 12 maart             10:00 – 19:00 uur
Woensdag 13 maart         10:00 – 19:00 uur
Donderdag 14 maart        10:00 – 21:00 uur
Vrijdag 15 maart              10:00 – 17:30 uur

Registreer nu

De registratie voor TechniShow is geopend. Registreer je nu en breng een collega mee. Samen zie je meer en is het gezelliger.