9
nov

Spellenspektakel 2024

Jaarbeurs Utrecht

08:00 - 17:00

Het Spellenspektakel is de grootste bordspellenbeurs van Nederland. Twee dagen lang genieten de bezoekers van de beste en nieuwste bordspellen uit binnen- en buitenland.

Tijdens de spellenbeurs van Nederland staat Jaarbeurs Utrecht twee dagen volledig in het teken van bordspellen! Het is het uitje voor het hele gezin en biedt voor ieder wat wils. Van educatieve kinderspellen tot strategische bordspellen en van gezellige familiespellen tot kaartspellen. Neem plaats aan een van de speeltafels om een spel te proberen. Het lezen van de spelregels is niet nodig, de aanwezige professionals helpen je gelijk op weg en voorzien je van slimme tips.

Kijk op de website voor een overzicht van alle activiteiten.

Activiteiten en spellen

Of je nu een ervaren speler bent of net begint met spellen spelen, er is voor iedereen wel iets te vinden op het Spellenspektakel. Van klassieke bordspellen zoals Stratego en Catan tot moderne strategische spellen zoals Ticket to Ride, Wingspan en Codenames, er is een breed scala aan spellen om uit te proberen en te ontdekken.

Naast de mogelijkheid om zelf spellen te spelen, biedt het Spellenspektakel ook diverse activiteiten en evenementen aan. Zo zijn er toernooien waar je kunt strijden tegen andere spelers en zijn er workshops en demonstraties waar je meer kunt leren over de verschillende spellen en strategieën. Schuif aan bij een introsessie Dungeons & Dragons, leer meer over Warhammer of kijk welke spellen het best geschikt zijn voor gebruik in het onderwijs.

Voor jong en oud

Ook kinderen kunnen op het Spellenspektakel naar hartenlust spelen, bijvoorbeeld bij één van de uitgevers die zich speciaal richt op kinderspellen. Ook is er professionele opvang aanwezig, voor het geval je zelf graag even een wat moeilijker spel wil uitproberen óf je op pad bent gestuurd door Sinterklaas…

Kopen van spellen

Op het Spellenspektakel zijn ook veel spellen te koop. Je kunt hier terecht om nieuwe spellen te ontdekken en te kopen tegen speciale beursprijzen. Er zijn ook vaak aanbiedingen en kortingen beschikbaar, dus zorg ervoor dat je deze niet mist!

Met zoveel nieuwe spellen zoek je misschien een manier om wat ruimte te maken in je kast? Bij de Bring ’n Buy stand kan je je oude pareltjes te koop aanbieden bij het Spellenspektakel publiek. Dan krijgen die nieuwe spellen weer een mooi plekje en je steunt er nog een goed doel mee ook!

Tickets

Als je geïnteresseerd bent in het bijwonen van het Spellenspektakel, kun je alleen van tevoren tickets kopen via de website. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, zoals weekendpassen en kaarten voor het hele gezin.

Het  Spellenspektakel is een geweldig evenement voor alle spellenliefhebbers. Door de centrale locatie en het brede scala aan spellen en activiteiten is het een must voor iedereen die van bordspellen, kaartspellen en gezelschapsspellen houdt. Mis deze kans niet om nieuwe spellen te ontdekken, nieuwe vrienden te maken en een geweldige tijd te beleven!