8
apr

NCE: Nationaal Congres Evenementen

Valkenburg aan de Geul

08:30 - 15:30

Evenementen: waar doen we het voor?

Door corona weten we dat dat het welzijn van mens (en vooral jongeren) achteruit holt zodra er geen evenementen meer zijn. De coronacrisis hebben we weliswaar achter ons gelaten, maar de uitdagingen in het evenementenlandschap zijn er niet minder op geworden. Hogere kosten, terugtrekkende hulpdiensten, personeelstekorten, gebrek aan vrijwilligers, strengere vergunnings- en veiligheidseisen en een hele trits aan maatschappelijk belangrijke thema’s zoals inclusie, diversiteit, milieu, diervriendelijkheid, lichtvervuiling etc. etc. 

Evenementenorganisatoren zijn de levensader van dit ‘landschap’ en die moeten we koesteren, want als zij uiteindelijk de handdoek in de ring gooien, dan wordt het erg stil en saai in Nederland. 

NCE24 

Op zondag 7 en maandag 8 april steken we tijdens de NCE24 evenementenorganisatoren een hart onder de riem. Vrijwel het hele congresprogramma is een ode aan hun en tegelijkertijd een winstwaarschuwing aan ons allemaal, we moeten ervoor zorgen dat de boel wel een beetje in balans blijft! 

2 dagen Nationaal Congres Evenementen

We moeten sterker benadrukken dat evenementen aanzienlijke voordelen bieden voor onze samenleving. Niet toevallig zijn we voor de NCE van 2024 te gast in Valkenburg aan de Geul, waar de hele gemeenschap evenementen krachtig ondersteunt. Met 17.000 inwoners ziet Valkenburg regelmatig een verdubbeling van het aantal bewoners tijdens evenementen zoals Kerststad Valkenburg en de Amstel Gold Race.

In samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul hebben we maar liefst een 2-daags programma samengesteld waar we met elkaar praten, proeven en ervaren waar wij als evenementengemeenten, organisatoren en locaties het voor doen.

Hier vind je het programma en de locaties die we deze dagen bezoeken. 

Dagvoorzitter Sander Kleikers

Het dagvoorzitterschap is deze dag in goede handen. Trots zijn wij dat Sander Kleikers, bekend als presentator en commentator bij Eurosport tijdens internationale wielerwedstrijden, deze taak op zicht neemt.

Sander is een veelzijdige communicatieprofessional met ervaring in radio, tv, dagvoorzitterschap, training en crisiscommunicatie. Als eigenaar van Sander Kleikers Media organiseert hij diverse evenementen en online talkshows voor verschillende opdrachtgevers, variërend van ministeries en onderwijsinstellingen tot bedrijven. Zijn expertise in communicatie maakt hem tevens een waardevolle adviseur voor organisaties.

Ben jij erbij? Schrijf je snel in en profiteer tot 2 februari van de early bird prijs. 

Nationale Evenementenprijzen 

Denk jij dat jouw evenement of gemeente kan meedingen naar de nationale evenementenprijzen?

Je kunt je als gemeente aanmelden voor de categorieën Evenementenstad van het Jaar en voor de Event Impact Award. 

Als je op een andere manier betrokken bent bij evenementen, bijvoorbeeld als organisator, onderwijsinstelling, toeleverancier, onderzoeksbureau, of anders, dan kom je in aanmerking voor de Event Impact Award en het Beste Publieksevenement. Bij deze prijzen gaat het om mensen verbinden, activeren en inspireren.

De prijzen die in april 2024 worden uitgereikt, hebben betrekking op het hele jaar 2023. 

Meld je nu aan! Dat kan tot en met vrijdag 16 februari. De winnaars worden tijdens NCE24 op maandag 8 april a.s. bekend gemaakt. 

Gastgemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg is in 2023 uitgeroepen tot Evenementenstad van het Jaar in de categorie tot 100.000 inwoners. Sinds jaar en dag kent de gemeente tientallen grote evenementen per jaar. Het profileert zich als wereldwielerstad met grote internationale wielerevenementen plaats zoals de Amstel Gold Race. Daarnaast is Kerststad Valkenburg met zo’n 650.000 bezoeken één van de grootste kerstevenementen in Nederland.

“Als gemeente met 17.000 inwoners, hebben we met evenementen regelmatig een meer dan verdubbeling van het aantal bewoners”, aldus wethouder Kevin Rouwette, “vandaar dat we alles samen met ondernemers en bewoners doen. Alle kernen van de gemeente krijgen aandacht, waardoor het draagvlak voor evenementen onder de bevolking en ondernemers groot is.”

Evenementenmanager

John Wauben, evenementenmanager van de gemeente: “Valkenburg ademt niet alleen evenementen, ze komen ook vanuit onszelf. Ze worden door veel lokale groeperingen georganiseerd en door de gemeenschap ondersteund. Hier zijn we bijzonder trots op! “

Het optreden als gaststad voor het Nationaal Congres Evenementen past bij de ambities om zich de positie als kleine, maar tevens belangrijke evenementen