1
okt

METAVAK

Evenementenhal Gorinchem

11:00 - 19:00

OVER METAVAK

HÉT NATIONALE VAKEVENT VOOR DE METAALBEWERKENDE MAAKINDUSTRIE!

Op 1, 2 en 3 oktober 2024 vindt in Evenementenhal Gorinchem hét nationale vakevent voor de gehele metaalbewerkende maakindustrie plaats! METAVAK is ingedeeld in diverse segmenten op de vloer, zoals Plaatbewerking, Verspanen, 3D-printen en Reiniging- en Oppervlaktetechniek.

Dit jaar vindt METAVAK gelijktijdig met Welding Week plaats. Gezamenlijk vormen deze events een totaalplatform en de ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende professional waar producten, innovaties en kennis samenkomen

THEMA'S

Digitaliseren

De metaalbranche heeft de afgelopen decennia een opmerkelijke transformatie ondergaan dankzij de voortdurende vooruitgang in digitalisering en technologie. Deze evolutie heeft geleid tot ingrijpende veranderingen in alle aspecten van de sector, van ontwerp en productie tot distributie en service. Met behulp van geavanceerde software, geautomatiseerde processen en connectiviteit tussen apparaten wordt de traditionele metaalindustrie getransformeerd naar een moderne, efficiënte en meer competitieve bedrijfstak. Deze inleiding werpt een blik op enkele van de cruciale manieren waarop digitalisering de metaalbranche heeft beïnvloed en blijft vormgeven, en de uitdagingen en kansen die dit met zich meebrengt voor bedrijven binnen deze dynamische sector.

Robotisering

De metaalbranche staat op de voorgrond van technologische vooruitgang met de wijdverspreide introductie van robotisering in haar processen. Robotisering heeft een cruciale rol gespeeld in het herdefiniëren van de manier waarop metalen onderdelen worden vervaardigd, geassembleerd en verwerkt. In een streven naar verhoogde efficiëntie, precisie en flexibiliteit hebben robots en geautomatiseerde systemen hun intrede gedaan in productiefaciliteiten, waar ze zorgen voor verbeterde prestaties en een grotere concurrentiekracht. Deze inleiding belicht enkele van de belangrijkste aspecten van robotisering in de metaalindustrie, benadrukt de impact ervan op zowel de operationele processen als de strategische besluitvorming, en verkent de veelbelovende toekomst die deze technologie belichaamt voor de verdere ontwikkeling van de branche.

Automatisering

De metaalbranche ondergaat een opmerkelijke transformatie dankzij de toenemende implementatie van automatiseringstechnologieën. In een tijdperk waarin efficiëntie, precisie en snelheid cruciaal zijn, heeft automatisering een centrale rol opgeëist in alle facetten van de sector. Van geavanceerde robotica en CNC-machines tot slimme productiesystemen, de integratie van automatisering heeft de productie van metalen onderdelen en componenten gerevolutioneerd. Deze inleiding werpt een blik op enkele essentiële manieren waarop automatisering de metaalbranche heeft getransformeerd, en verkent de voordelen en uitdagingen die deze ontwikkeling met zich meebrengt voor bedrijven die streven naar verbeterde prestaties en concurrentievoordeel in deze evoluerende sector.

Kennisprogramma

Dit jaar zal er in samenwerking met 54U Media een vrij toegankelijk kennisprogramma samengesteld worden, gericht op de bovenstaande thema’s.  Ons programma zit boordevol oplossingen die gericht zijn op automatisering, digitalisering of robotisering in de metaalbranche. Hier kunt u de nieuwste technologieën, trends en beste werkwijzen ontdekken die niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook een positieve invloed hebben op het milieu.

Bezoek tijdens de studie?

METAVAK biedt in samenwerking met Metaalunie een mooie ontmoetingsplek voor studenten. Ontdek hier dé vacaturewand waar voldoende stageplaatsen te vinden zijn. Bent u al klaar met school? Vind dan uw volgende stap in uw carrière. Dit is een goede mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen. We verwelkomen groepen studenten tussen 13:00 en 15:00 uur.

Bekijk de website voor meer informatie en om te registreren.