7
apr

Dutch Health Week 2024

Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht

07:00 - 19:00

Een week vol gezondheid en zorg in het hart van Nederland 

Dutch Health Week is een jaarlijks evenement in stad en regio Utrecht. Een meerdaags event voor burgers en zorgprofessionals over gezondheid en zorg. Met cross-overs naar onderwijs, wetenschap, cultuur, musea, huisvesting, mobiliteit, horeca, voeding en sport.

Domstad Utrecht bruist tijdens Dutch Health Week van 7 tot en met 14 april 2024 een week lang als Heart of Health. De officiële opening is op zondag 7 april aanstaande als onderdeel van Culturele Zondag op Jaarbeursplein. 

Koninklijke Jaarbeurs is initiatiefnemer van het event en organiseert samen met partners Utrecht Marketing, Utrecht Heart of Health en Rom Utrecht Region het evenement. Programmalocaties zijn onder andere Utrecht Science Park, Galgenwaard, Jaarbeurs, Centraal Museum en tal van kleinere locaties, zoals sportverenigingen en musea, in de binnenstad. 

Diversiteit van ac­ti­vi­tei­ten

Dutch Health Week biedt een breed scala aan activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van een gezonde levensstijl. Dit jaar staat het thema mentale gezondheid en fitheid centraal. 

Gezondheid in beweging
Volg tijdens de week energieke fitnessklassen of verken de prachtige groene plekken die Utrecht te bieden heeft. Laat je inspireren door lokale experts die je begeleiden naar een actieve levensstijl. 

Proef gezondheid
Proef deze week de smaak van gezondheid met culinaire hoogstandjes gericht op voeding. Lokale chefs van restaurants Metro, Speys en Pleyn delen hun geheimen voor een gezonde maaltijd die je zelf kunt proeven. Volg op 9, 10 en 11 april de Healthy Dinner Walk van Amusetour en maak een unieke reis langs vier top­res­tau­rants, elk met een gezonde twist. Geniet van vier heerlijke gangen, inclusief bijpassende drankjes naar keuze. Of kom proeven op de Foodmarket bij vakevent Zorg & food. Bezoek gelijktijdig een lezing van keynote sprekers als Ron Blaauw en Hugo Kennis op de Food Mainstage.   

Digitale Ge­zond­heids­re­vo­lu­tie

Verken de nieuwste innovaties op het gebied van digitale gezondheidszorg. Van gezondheidsapps tot virtuele consulten. Ontdek op de vakevents Zorg & ict en Zorg & facility hoe technologie en facilitaire ondersteuning de toekomst van de gezondheidszorg vormgeeft. Daarnaast is vakevent Zorg & food dé ontmoetingsplek waar je in één bezoek gerichte informatie en inspiratie opdoet over alles rondom gezonde en duurzame voeding. Zorg & ict, Zorg & facility en Zorg & food vinden gelijktijdig van 9 t/m 11 april 2024 plaats in Jaarbeurs. Toegang is gratis

Bekijk op de website hoe je de beurs kunt bezoeken.

Ont­moe­tin­gen

Ontmoet de zorgprofessionals
Een opvallend kenmerk van Dutch Health Week is de actieve deelname van zorginstellingen. Ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra openen hun deuren waar burgers de zorgprofessionals ontmoeten. Krijg inzicht in de wereld van de gezondheidszorg door in gesprek te gaan met lokale zorgverleners en professionals. Leer over de nieuwste ontwikkelingen in de sector en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een gezondere samenleving.  

Samensmelting zorg en cultuur
Nieuw dit jaar is de aansluiting van de cultuursector. Centraal Museum organiseert een tentoonstelling voor zorgprofessionals waar alles draait om mentale gezondheid.

Agenda

Tijdens Dutch Health Week doen burgers en professionals uit de zorg en life sciences tijdens zorg-gerelateerde events inspiratie op, wisselen ideeën uit en leren innoveren. Via beurzen, gezondheidsfestivals, diverse sport- en cultuurevenementen, congressen, lezingen en nog veel meer.

Om meer te weten te komen over het programma, klik op deze link.