11
mrt

De Dag van het Ambacht

Next level in Evenementenhal Gorinchem

09:00 - 16:00

AANDACHT VOOR ALLERGENENVRIJ, VEGAN EN DUURZAAM ONDERNEMEN

Als ambachtsman met passie voor z’n vak ben je het vast eens met de uitspraak ‘eten verbindt’. Niets is fijner dan samen aan tafel genieten van iets lekkers. Ben jij als bereider nog steeds goed verbonden met je consument, nu de vraag naar vegan blijft toenemen? En is jouw bakkerij of ijssalon ingespeeld op klanten met speciale dieetwensen op het gebied van allergenen? 

De Dag van het Ambacht is een nieuw en kleinschalig evenement dat jou helpt bij het vinden van antwoorden op deze actuele onderwerpen. Het evenement is in het leven geroepen om ook in 2024 de bezoekers van Bakkersvak & IJs-Vak te voorzien van de broodnodige informatie. Maar ook om gezellig te netwerken met je collega’s en gerenommeerde wedstrijden bij te wonen. Deze eerste editie zetten we allergenen(vrij) en vegan in de kijker. Daarnaast besteden we aandacht aan duurzaam ondernemen. 

KOM PROEVEN

Het sleutelwoord tijdens De Dag van het Ambacht is proeven! We kunnen je wel vertellen dat alternatieve producten goed en lekker zijn, maar wij snappen als geen ander dat jij als vakman wil weten wat je maakt én verkoopt. We richten 10 proeftafels in, waar onze sponsoren voor je klaarstaan met overheerlijke hapjes binnen ons thema.

WAAROM BEZOEKEN?

Bakkersvak & IJs-Vak vormen samen het enige platform waar de complete bakkerij- én ijssector uit Nederland samenkomt voor inspiratie en innovatie. Naast de ambachtelijke en industriële (banket)bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en patissiers, komen de horeca ondernemers en cateraars naar de beurs om zich te laten inspireren door het ambacht. 

Innovatie en inspiratie

Op Bakkersvak & IJs-Vak krijgen ruim 8.200 bezoekers een heus kijkje in de toekomst van hun vak waarbij wij als Easyfairs met de missie ‘Visit the future’ de industrie continu willen blijven inspireren. Op de beursvloer vind je vooruitstrevende thema’s en actuele onderwerpen die jou praktische handvaten geven om de komende jaren tegemoet te gaan. Samen met de exposanten ontstaat er een platform waar professionals geholpen worden met uitdagingen in hun vakgebied, waar zintuigen worden geprikkeld en nieuwe ideeën worden geboren.

Beleving en vakwedstrijden

Dutch Pastry Award
Ook voor prestigieuze vakwedstrijden ben je op Bakkersvak & IJs-Vak aan het juiste adres. Zo organiseert het Dutch Pastry Team jaarlijks de Dutch Pastry Award. Deze vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau wordt volgend jaar alweer voor de 22ste keer georganiseerd.

IJs-vakwedstrijden
In samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum vinden er op IJs-Vak ook diverse IJs-Vakwedstrijden plaats. Met het toevoegen van ‘s-Nederlands meest toonaangevende vakwedstrijden voor ambachtelijke ijsbereiders is het plaatje compleet. 

Registeren kan hier.