Sportevenementen

Wereldvoetbalbond FIFA sluit sponsordeal met Saoedisch olie- en gasconglomeraat Saudi Aramco

logo-aramco-fifa-original-_1_

Wereldvoetbalbond FIFA heeft een partnerschap gesloten met olie- en gasconglomeraat Saudi Aramco tot eind 2027. Hiermee wordt de staatsoliemaatschappij van Saudi-Arabië een van de sponsors van het WK voetbal voor mannen in 2026 en van het WK voetbal voor vrouwen in 2027.

'Bijdragen aan de ontwikkeling van voetbal'

'Door dit partnerschap met de FIFA willen we bijdragen aan de ontwikkeling van voetbal en de kracht van sport inzetten om een impact te maken over de hele wereld', zegt topman Amin H. Nasser van Aramco.

Het staatsbedrijf is eigenaar van de Saoedische tweedeklasser Al-Qadsiah en bouwt een stadion in Dammam voor de Asian Cup 2027 en mogelijk het WK voetbal in 2034. Saoedi-Arabië gaat dit toernooi vrijwel zeker organiseren.

Kritiek op Saoedi-Arabië 

Saoedi-Arabië heeft wereldwijd miljarden geïnvesteerd in sport, zoals golf, voetbal, motorsport en vechtsporten. Sport is een van de pijlers van het overheidsplan van het land met de naam Vision 2030. De bedoeling is nieuwe industrieën op te bouwen en banen te creëren. Critici zeggen dat het een poging is om de aandacht af te leiden van de mensenrechtensituatie in het land.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief