Festivals

Tong Tong Fair geannuleerd vanwege financiële problemen

Standhouder uit Vietnam Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is afgelast. Het evenement voor en door de Indische gemeenschap op het Malieveld in Den Haag stond gepland op 24 mei, maar er is niet genoeg geld om het door te laten gaan.

'Besluit zal voor velen een schok zijn'

'Met veel verdriet delen wij mee dat wij het besluit hebben moeten nemen om de 64e Tong Tong Fair te annuleren. Het evenement waar wij de afgelopen maanden heel hard aan hebben gewerkt, kan helaas om financiële redenen niet doorgaan. Wij begrijpen dat dit besluit voor velen een schok zal zijn', laat de organisatie weten op de eigen website. 'We hebben er tot het allerlaatst alles aan gedaan om dit te voorkomen.'

Onvrede over andere datum

Afgelopen jaar was de Tong Tong Fair in september, in plaats van in mei tot onvrede van de organisatie. De beheerder van het veld, Staatsbosbeheer, wilde het festival verplaatsen vanwege andere activiteiten op het Malieveld. Er werd gedreigd met een vertrek uit Den Haag, maar uiteindelijk kwam Tong Tong Fair tot een akkoord met Staatsbosbeheer. De editie van 2024 zou gewoon weer als altijd in mei en op het Malieveld gehouden worden. Daar gaat nu dus alsnog een streep door.

De organisatie gaat nu kijken in welke vorm, periode en op welke plaats het evenement in de toekomst weer georganiseerd kan worden.

Beeld: Standhouder uit Vietnam op de Tong Tong Fair. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief