Brand events

Johnnie Walker biedt podium aan vrouwelijke hiphopartiesten met Pass the Mic

Johnnie Walker - Pass the mic

Whiskymerk Johnnie Walker houdt op 17 mei een evenement om diverse Nederlandse vrouwen uit de hiphop een podium te geven. Doel van 'Pass the Mic' is om een platform te creëren waar diversiteit en inclusiviteit centraal staan. 

Vooroordelen vrouwelijke hiphoppers

Johnnie Walker houdt het event naar aanleiding van de viering van vijftig jaar hiphop. De hiphopcultuur blijft groeien, maar vrouwelijke hiphopartiesten worden vaak geconfronteerd met vooroordelen, stereotypen en een gebrek aan gelijke kansen. Daarom is er het evenement 'Pass the Mic' als onderdeel van een grotere campagne.

Tijdens het evenement wordt er een cypher georganiseerd. Dat is een hiphopstijl waarbij artiesten om beurten freestylen over een beat. Er is een optreden van vrouwelijke hiphoppers Latifah en Pink Oculus. De zaal kan deelnemen aan de cypher. Artiesten als Faberyayo, Rimon, Adje en Bokoesam zijn aanwezig. 

She Said So

Aanvullend werkt Johnnie Walker voor deze campagne samen met de non-profitorganisatie She Said So die zich inzet voor gendergelijkheid binnen de muziekindustrie. De organisatie streeft ernaar om vrouwen en genderminderheden te ondersteunen en te versterken in alle facetten van de muziekwereld, van artiesten en producers tot managers. Het uiteindelijke doel is om een inclusieve en diverse muziekindustrie te bevorderen waarin iedereen gelijke kansen krijgt en wordt vertegenwoordigd.

Voor ‘Pass The Mic’ koppelt She Said So mentors en talent aan elkaar.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief