Congressen

Van der Valk opent hotel in Waalwijk

Hotelketen Van der Valk opent een nieuwe vestiging in Waalwijk. Het viersterrenhotel, de 82e van de keten, ligt in de gemeente Sprang-Capelle, op een steenworp afstand van De Efteling, de Loonse en Drunense duinen en de centra van Waalwijk en Tilburg. Er zijn ook ruimtes voor meetings en events.

Het hotel is in 2002 door Harry en Marijke Heinrichs–Van der Valk gebouwd onder de naam Queen. Sinds 2006 werd het door NH-Hotels geëxploiteerd als NH Waalwijk. “Het openen van een Van der Valk hotel op die plek is een logische stap gezien de strategisch goede locatie. Waalwijk is een belangrijke hotspot voor zakelijke reizigers en dagtoerisme”, aldus Nick van der Valk, die het hotel gaat leiden.

Multifunctionele invulling in Waalwijk

Het hotel komt na zestien jaar weer terug in handen van de familie Van der Valk. Het hotel gaat grondig worden verbouwd en gerenoveerd. Naar verwachting opent het hotel met een volledig nieuw concept in april 2023 haar deuren. Het heeft dan de beschikking over 120 kamers, een restaurant, een hotelbar, fitness- en wellness-faciliteiten, ruime parkeergelegenheid en multifunctionele ruimtes voor vergaderingen, feesten en partijen.

De Nederlands hotelketen Van der Valk heeft meer dan honderd hotels verspreid over Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. Met de koop van dit hotel is het totaal aantal Van der Valk Hotels in Nederland gestegen naar 82. De hotelketen vindt zijn oorsprong eind jaren ’20 van de vorige eeuw bij Martinus en Rie Van der Valk, die in Voorschoten een eetcafé uitbaatten. De vierde generatie heeft het roer overgenomen van de derde generatie en in sommige hotels is de vijfde generatie al aan het meewerken.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.